Сайтът ни използва бисквитки. Поради влязлата в сила на 25.05.2018 европейска директива за защита на личните данни, моля да се запознаете с декларацията ни за поверителност тук

Двукомпонентното строително лепило Millennium One Step

Написано от: hydrosystemsbg 28/08/2017 0 Коментари

 

Лепилото Millennium One Step е двукомпонентно пенообразно лепило за лепене на топлоизолация – EPS/ XPS, шперплат, върху битум/ чакъл при припокриване на покриви и др. Продуктът е мултифункционален – осъществява лепилна врзъка към почти всякакви повърхности – бетон, дърво, ламарина, чакъл, асфалт, битум. Лепилото е еластомерно, уретаново и не съдържа разтворители.

 

Лепилото е хидроизолационно и е подходящо за монтаж при хоризонтални повърхности. Поради голямата си производителност, не се препоръчва за нанасяне върху вертикални повърхности, тъй като не е възможно монтажът да се осъществи толкова бързо.

 

Какво имаме предвид?

  1. Лепилото се нанася със специлано разработен от прозиводителя пистолет /с акумулаторна батерия/, който смесва продукта в съотношение 1:1;
  2. Няма отворено време за реакция на лепилото. Можете веднага след нанасяне на ивиците да лепите, да стъпвате отгоре и т.н. не се изчаква определено време/ смяна на цвета на пяната или други подобни, за да се залепи горната плоча.
  3. Строителното лепило елиминира необходимостта от механично закрепване, което често води след себе си до поява на термомостове или разрушаване на основата.

ПРЕДИМСТВА:

  1. Продуктът не се полага под формата на пръски, а на гъста пяна. По този начин се избягва опасността от попадане на продукта в белите дробове, не се налага носене на средста за безопасност и т.н.
  1. Лепилото няма мирис, тъй като в състава му няма летливи органични съединения.
  1. Продуктът е перфектен за употреба на обекти, при които е забранен открит огън – покриви на болници, детски градини и т.н.
  1. Millennium One Step може да се полага и при минусови температури, тъй като притежава свойството да се самоизолира т.е. поради високия вискозитет в състава му, лепилото не позволява на топлината да се отдели прекалено бързо, затова пяната се обрзува и при минусови температури. И обратно - ако топлината се оттегли бързо, пяната трудно ще се разшири и няма да залепне.