Сайтът ни използва бисквитки. Поради влязлата в сила на 25.05.2018 европейска директива за защита на личните данни, моля да се запознаете с декларацията ни за поверителност тук

ETERNABOND – ленти за хидроизолация и уплътнение

Написано от: hydrosystemsbg 29/06/2018 0 Коментари

За какво служат лентите ЕТЕРНАБОНД?

Универсалните самозалепващи ленти EternaBond служат за:        

 • хидроизолация;
 • уплътнение; 
 • ремонт/довършителни работи в строителството; 
 • хидроизолация на воронки и сифони за баня;
 • монтаж на различни покривни аксесоари/профили;
 • ремонт каравани/ кемпери, ремонти у дома;
 • тенекеджийски работи и още мн. др.,; 

По какво се различават лентите за хидроизолация ЕТЕРНАБОНД от останлите хидроизолационни ленти?

Лентите се различават от познатите към момента бутилови/ битумни ленти, тъй като са UV-устойчиви и се състоят от няколко вида смоли, каучук и вградени капсули грунд!  

Лентите са с универсално приложение, могат да се използват от професионалисти и непрофесионалисти, служат за уплътнение, хидроизолация и осигуряване на херметическа непропускливост, залепват към разнообразие от повърхности, вкл. еднородни и разнородни повърхности и са високо устойчиви на широк температурен диапазон без да се нацепват, накъсват, отлепят. 
 

За какво са подходящи хидроизолационните ленти ЕТЕРНАБОНД?

Лентите се предлагат в няколко модела и няколко различни ширини - 5, 10 и 15см:

 • двойнозалепваща лента DoubleStick в сив цвят, може да се оформя във всякакви форми и да служи за уплътняване на тръби, процепи, да се формова по всякакъв начин, да уплътнява еднородни и разнородни повърхности; 
 • самозалепваща лента с UV- устойчив гръб RoofSeal в черен, сив и бял цвят за ремонти по покриви, каравани и кемпери, ремонти у дома, по външни въздуховоди, улуци, а за грапави повърхности като мазилка, фасада, битумни хидроизолаци и др. се използва лентата RoofSeal PLUS
 • самозалепваща лента с текстилен гръб WebSeal за нанасяне на бои, лакове, мазана хидроизолация, замазка и др. покрития за осигуряване на водонепропусклива връзка между алуминиева дограма и външна фасада, при монтаж на воронки с маншет за хидроизолация на връзката между воронката/ сифона на баня, тераса, покрив и др., ремонт на улуци и др. 
 • самозалепваща лента CopperFlash с медно покритие за ремонт на улуци, улами, куполи от медна ламарина.

Каква е структурата на лентите?

Структурата на лентите се състои от лепилен слой, разработен по патентованата технология MicroSealant® на EternaBond® - микрополимерна технология от синтетични смоли, термопласти и силно пластичен синтетичен каучук с вграден грунд. Лепилният слой на лентите се активира при оказване на натиск с ръка или с металния ролер на EternaBond®, който е единственият уред, препоръчан при монтаж. Веднъж залепена, лентата се слива с повърхността на молекулярно ниво и е почти невъзможно да бъде отлепена! Така разработен, лепилният слой е изключително устойчив на химически контакт, на озон, кислород, кръговрата на сезоните - топлина, влага, студ, което означава, че на практика е невъзможно да се получи температурен шок, вследствие на който да възникне теч от мястото на залепване. С изключение на почистването на повърхността преди полагане, лентата е на практика перманентна система за поправки в една стъпка - Почиствате, Полагате, Натискате ... И сте готови! Лентите EternaBond създават водо-, влаго- и въздухоустойчива бариера.

В заключение - защо да изберем лентите ЕТЕРНАБОНД?

Продуктите са изключително качествени, с лесен монтаж в три стъпки и нямат аналог на пазара! 

За да се залепят лентите EternaBond повърхността трябва да бъде чиста и суха, да се отстрани влагата, прахът, мръсотията /ако има такива/. За обработка на повърхността е препоръчително да използвате чистител-спрей EternaClean или просто вода/ ацетон/ коресилин в зависимост от степента на замърсяване на повърхността. Използвайте грунд-спрей/ кен EternaPrime, който е препоръчителен за употреба, когато повърхностите са грапави - бетон, тухла, замазка, мазилка и др. и задължителен при монтаж в температурния диапазон от +4°С до -29°С. След това остава само да упражните натиск върху лентата, за да активирате лепилния слой и ... ГОТОВО!