Сайтът ни използва бисквитки. Поради влязлата в сила на 25.05.2018 европейска директива за защита на личните данни, моля да се запознаете с декларацията ни за поверителност тук

Как да подготвим покрива на къщата за есента

Написано от: hydrosystemsbg 17/09/2018 0 Коментари

Когато живеем в къща, трябва да вземем под внимание подготовката на покрива за есенно-зимния сезон. С настъпването на есента е желателно да се почистят водосточните тръби и улуци от листа и пръчки и др. отпадъци, да се провери състоянието на покривната изолация, керемидите и покривните прозорци, комини.


За да предпазите покрива и съпътстващите елементи по него от сериозни проблеми е хубаво периодично да проверявате състоянието му. Ако има леки пукнатини или вдлъбнатини, мокри петна или издутини под покривната хидроизолация, това са сериозни съпоставки за вече съществуващ проблем. Покривните битумни керемиди също изискват специално внимание, тъй като при тях не може да се замени отделен участък. В такъв случай, се налага да се подмени цялостно покритието на покрива. Ако не се чувствате сигурни, че можете да се справите сами с поправките, особено ако къщата е на повече от два етажа, потърсете услугите на специалисти, които да извършат бърза и обстойна проверка. Предприемете необходимите мерки сега, за да може вие и вашият дом да бъдете осигурени през есенно-зимния период.


За да сте сигурни, че топлината няма да избяга от вашият дом, важен фактор са покривните прозорци, които трябва да са добре уплътнени за да не нахлува студен въздух. Перфектно решение за тяхната изолация и уплътнение са лентите RoofSeal на ETERNABOND® - американски ленти с 10 години гаранция и изключителни технически качества без аналог на пазара! 


Гърбът на лентите е устойчив на атмосферните условия – на високи или ниски температури на околната среда, както и на вредните ултравиолетови лъчи. Тази устойчивост им позволява да не се разлепят, нацепват или напукват. 


Самозалепващите ленти EternaBond прилепват върху разнообразие от повърхности включително върху трудноуплътняеми покривни материали като: дърво, метал, пластмаса, стъкло, PVC и др. вид дограма, замазка, EPDM, TPO, старо PVC, битумни мембрани - SBS, APP, керамични/битумни керемиди, керамика, алуминий, мед, гипсови плоскости, стъклопласти, тухли, бетон, зидария, OSB, термопласти, външна мазилка и други.   

За да се залепи лентата повърхността трябва да бъде чиста и суха, да се отстрани влагата, прахът, мръсотията/ако има такива/. За обработка на повърхностите е препоръчително да използвате EternaClean чистител или просто вода/ацетон/коресилин, в зависимост от степента на замърсяване или EternaPrime грунд, който е препоръчителен за употреба когато повърхностите са грапави – бетон, тухла, замазки, мазилки и  др. и задължителен при монтаж в температурния диапазон от +4°С до -29°С. За да залепне и да действа като хидроизолиращ елемент върху лентата трябва да се упражни натиск. Посредством натиска с ръка или с металния ролер на EternaBond вие активирате процеса на залепване. Следвайки трите лесни стъпки - Почиствате, Полагате, Натискате! Вие ще се изумите от опростения монтаж, но и от изключителната сила на залепване на лентите EternaBond®!