Сайтът ни използва бисквитки. Поради влязлата в сила на 25.05.2018 европейска директива за защита на личните данни, моля да се запознаете с декларацията ни за поверителност тук

Как да поправим теча на покрива

Написано от: hydrosystemsbg 31/01/2018 0 Коментари

Как да поправим теча на покрива

 

Независимо от вида на покрива/ плосък, скатен/ или от покритието му, с течение на времето въздействията на излагането му на околната среда, т.е. UV лъчите, топлинния шок, разширяването и свиването, трафик на покрива /ако често има движение по него за обслужване на съоръжения и т.н./, киселинни дъждове, градушка и сняг и др., са причина за редица проблеми, които биха могли да доведат до трудни за закрепване, скъпи и отнемащи време ремонти.

Обикновено теча на покрива може да не е свързан директно с мястото, където виждаме, че има вода.

На какво могат да се дължат течовете от покрива?

Течовете може да са резултат от много причини, като например:

  • напукана или нацепена хидроизоалция с пробиви, от където водата свободно прониква надолу;
  • разлепени/ отворено снадки между отделните презастъпвания на хидрпоизолационната мембрана, което води също до свободното проникване на вода;
  • некоректно обработени изходи или водоотвеждащи елементи на покрива – ако имате покривен прозорец, воронки, барбакани и т.н., които не са добре обработени обикновено са едни от първите по покрива места, които дават проблеми и течове.

От своя страна появата на теч е свързана с поява на влага, която може да се разпространи и по вътрешните части на сграда/ апартамент, ако проблемът не бъде отстранен навреме и да създаде допълнителни затруднения.

Затова е много важно ремонтът на покрива да бъде направен навреме и по начин, който да спести излишни средства на собственика.

 

Хидроизолационната лента ETERNABOND® е нов революционен продукт, предназначен за незабавен и постоянен ремонт на течове. Лесно за използване, едно от приложенията на продукта е достатъчно, за да се създаде незабавна водоустойчива и непропусклива връзка, независимо от материала, от който е изграден покривът, включително традиционно трудните за ремонт покриви с покритие като EPDM, TPO, Hypalon и дори повечето PVC мембрани.

*За PVC мембраната изискването за ремонт е да е „стара” т.е. няколко годишна, за да може да залепне лентата върху мембраната. Под няколко годишна се разбира над 5-6 години.

 

Не само, че ETERNABOND® е ефективна, но е и изключително лесна за използване и монтиране хидроизолационна лента. ETERNABOND® е разработена на основата на технологично развито семейство уплътнители, наречено MicroSealant®. Всички ленти EternaBond® са направени с помощта на усъвършенстваната и единствена по рода си MicroSealant Technology® - Технология на Микроуплътнители. Изработена от уникална комбинация от смоли и каучук с вграден грунд, тази хидроизолационна лента е едно от най-агресивните лепила, но заедно с това е и екологично чист продукт.

 

Предлагаме няколко варианти на продукта в зависимост от желания цвят или вид ремонт на течове, който се извършва – с гръб в бял, черен, сив или телесен  цвят, както и модел с текстилен гръб за нанасяне на финишни покрития. Независимо от модела и размера на лентата, процесът на монтаж обикновено е един и същ: отрежете това, което е необходимо, отстранете защитното фолио и нанесете директно върху областта, която трябва да се ремонтира и търкайте или натискайте лентата силно. Лентата се активира т.е. залепва чрез натиск.

 

Тъй като ETERNABOND® има интегрирани капсули грунд в състава си, повърхността, върху която се залепва трябва да бъде възможно най-чиста и суха, за да се постигнат оптимални резултати при ремонт.

Моделите RoofSeal имат специално проектирани UV защита, което означава, че няма нужда от нанасянето на допълнителни продукти за третиране. По-впечатляващо е, че тези ленти имат капацитет на удължаване, вариращ от 500 до 800 процента, което означава, че те ще се разширят и се свиват с покрива или ремонтираната зона и е почти невъзможно да се получи термичен шок. Лентите ETERNABOND® могат да монтират в температурния диапазон от -29°С до над +65°С. Те остават гъвкави до -29°С. По принцип средната им просдължителнсот на живот е между 18 до 35 години, а срокът им на годност е поне 5 години.

 

За монтажа следвайте трите лесни стъпки

  1. Почистване на основата и грундиране /в необходимите за това случаи/
  2. Залепяне на лентата
  3. Натискане, за да се активира лепилния слой

ГОТОВО!