Сайтът ни използва бисквитки. Поради влязлата в сила на 25.05.2018 европейска директива за защита на личните данни, моля да се запознаете с декларацията ни за поверителност тук

Как да поправим течовете по сградата

Написано от: hydrosystemsbg 06/03/2018 0 Коментари

Течовете по сградата обикновено са един от първите признаци, сочещи, че Вашата сграда се нуждае от известно внимание. Такива течове могат да бъдат причинени от множество фактори, включително дефектни шевове в хидроизолацията на покрива, повреда на строителния материал или просто повтарящото се въздействие на климата (независимо дали става дума за горещина, студ, валежи и т.н.). Независимо от причината, наличието на течове позволява проникването на влага, което постепенно отслабва структурата на сградата. Ако не се лекува, всеки теч може бързо да се превърне в скъпоструваща и наложителна работа.

Някои течове са очевидни, докато други могат да бъдат по-трудни за намиране. Въпреки това, след откриването на теч е наложително да се използва бързо, ефективно и дълготрайно решение. За тази цел лентата Eternabond® е разработена като ефективна алтернатива на по-традиционните строителни ремонтни материали. Всъщност не само, че EternaBond® е по-лесен за монтаж хидроизолационен продукт, всъщност е и надежден и с гаранция 10 години!

EternaBond® е лента за ремонт на течове. На пръв поглед не се различава от стандартната бутилова самозалепваща лента. Всъщност, EternaBond® е разработена от един от най-агресивните лепилни материали, наречен MicroSealant®. MicroSealant® /т.нар. микроуплътнители/ са практически невидими за природата, което означава, че защитното им действие е по-продължително, по-слабо се повлияват от широки температурни диапазони и са съвместими с много различни материали. Технологията MicroSealant® позволява лентата да се държи перфектно върху голямо разнообразие от материали, включително каучук, пластмаси, катран и чакъл, бетон и зидария, стъкло, фибростъкло и метал. Всъщност, след като EternaBond® е залепена на мястото си, тя ще остане на място - осигурявайки отлично уплътнение за всяка сграда. Лентата няма да се напука, нацепи или разлепи, ако сте следвали трите лесни стъпки за монтаж. Поради своята уникална формула, лентата може да се слее с няколко различни материала в същото време, като запазва уплътнението и адхезията си, тъй като различните материали се разширяват и се свиват при различни скорости.

Освен феноменалните си способности за залепване, EternaBond® е конструирана така, че да издържа на суровите температури. EternaBond® има коефициент на удължаване от 500% (WebSeal®) до почти 800% (RoofSeal), както и (DoubleStick). Това означава, че тя ще запази адхезията си, дори когато сградата се „разширява” и „свива” при температурни промени – мри смяна на минусови и плюсови температури и т.н. Лентата няма да се разлепи, сцепи или накъса вскледствие на високите температури на околната среда, от рязката им смяна и от слънчевите лъчи.