Сайтът ни използва бисквитки. Поради влязлата в сила на 25.05.2018 европейска директива за защита на личните данни, моля да се запознаете с декларацията ни за поверителност тук

Как да ремонтираме покрива през лятото?

Написано от: hydrosystemsbg 03/08/2018 0 Коментари

Ремонтът на покрива, независимо дали е на жилищен блок, промишлена сграда, вашата къща или каравана, е отговорен ангажимент, към който трябва да подходим сериозно.

 

За да бъде този ремонт надежден и гарантиран, трябва да използваме качествени материали, които да бъдат устойчиви на редица характеристики – високи и ниски температури, ултравиолетови лъчи, трафик на покрива и т.н. При всички положения, ремонтът е далеч по-приемливия за клиентите вариант, тъй като от една страна спестява средства за цялостен ремонт, от друга страна се извършва в пъти по-бързо. А ремонтът, направен с качествени материали, би гарантирал увеличаване на живота на вашия покрив.

Обикновено едни от най-слабите места на покривите са т.нар. снадки – местата на презастъпване на хидроизолацията, както и местата, където се правят обработки около отводнителни елементи, комини, шапки и т.н. След няколко години от експлоатацията на покрива е възможно да има участъци с процепи, разлепяния и т.н. , които са сериозна предпоставка за появата на течове, влага, вътре в подпокривните помещения и изобщо – това е свъразно с неприятности.

 

За тази цел и не само, Ви предлагаме уникалната по рода си самозалепваща лента ETERNABOND®, модел RoofSeal PLUS, която е с по-голям лепилен слой с дебелина 1.65мм и се използва специално за покривни материали, като битумна хидроизолация и битумни керемиди, и за хидроизолация на всякакви други грапави и неравни повърхности. Лентата е с UV-устойчив гръб и лепилен слой, което гарантира нейната устойчивост напред във времето и я прави резистентна срещу високи и ниски температури, вятър, сняг и т.н. Гаранцията на лентата е 10 години!

 

Едно от много предимства на лентата е спосбността й да залепва, както за еднородни, така и за разнородни повърхности, например: битум с алуминиева дограма, битум с дърво, битум и мазилка, камък и т.н. Лентата може да залепва за себе си, да се реже и увива около обекти с всякаква форма, тъй като притежава определена гъвкавост.

 

Друга отличителна характеристика на лентите от тази марка е ТЕХНОЛОГИЯТА MicroSealant®

Самозалепващите ленти EternaBond осигуряват водоплътна и дълготрайна връзка между две или повече еднородни или нееднородни повърхности. Тяхната структура се състои от лепилен слой, разработен по патентованата технология MicroSealant® на EternaBond® - микрополимерна технология от синтетични смоли, термопласти и силно пластичен синтетичен каучук с вграден грунд. Лепилният слой се активира при оказване на натиск с ръка или с метален ролер EternaBond® - единственият уред, който е разработен и препоръчан за монтаж на лентите. Веднъж залепена, лентата EternaBond се свързва с основата на молекулярно ниво и не е възможно да бъде отлепена. Така разработен, лепилният слой е устойчив на химически контакт, озон, кислород, горещина, студ, на кръговрата на сезоните, което означава, че на практика е невъзможно да се получи температурен шок и вследствие на това - възникване на теч от мястото на снаждане.

 

В превод техологията MicroSealant означава микополимер т.е. лепило, коeто се съдържа в самозалепващата лента и което е в състояние да спре почти всякакво изтичане на вода и да хидроизолира всяка повърхност буквално за минути. Лепилото се състои от група уплътнители, които не съдържат двойни връзки между въглеродните атоми. Те са специално формулирани за материална съвместимост, резултатът от която е изключително силна молекулна структура, която е устойчива на светлина, въздух и топлина. Лентите с технологията MicroSealant залепват към почти всяка избрана основа на молекулярно ниво, увеличавайки повърхностната площ в резултат на действието на залепване. За разлика от повечето традиционни свързващи елементи, мазилки, лепенки и лепила, самозалепващите ленти EternaBond с тази технология са устойчиви на околната среда. Те не съдържат разтворители, нито летливи органични съединения, безопасни са за употреба, не излъчват газове, поради което няма да компрометират качеството на въздуха в рамките на сградата или мястото, на което се прави ремонта.

 

Лентите за ремонт и хидроизолация EternaBond са перфектното решение за удължаване живота на вашия покрив!