Сайтът ни използва бисквитки. Поради влязлата в сила на 25.05.2018 европейска директива за защита на личните данни, моля да се запознаете с декларацията ни за поверителност тук

Каква газова горелка да изберем за полагане битумна мембрана

Написано от: hydrosystemsbg 22/11/2017 0 Коментари

Полагане на битумна мембрана с газова горелка – защо изборът на оборудване е много важен елемент от качеството на работата 

За поставянето на битумни мембрани с цел хидроизолация е от значение не само вида и състоянието на повърхността, върху която се полагат, но и оборудването, което ще използва монтажникът.

При полагане на битумна изолация върху бетонова основа е необходимо първо се грундира повърхността, за да се хомогенизира и подготви за газо-пламъчно залепване на битумната изолация. Също така е много важно грундът напълно добре да изсъхне, за да се пристъпи към полагане на битумната мембрана.

Изключително важен момент от монтажа е оборудването, посредством което се полага изолацията. 

Използването на качествен инструмент гарантира, че битумната мембрана ще бъде залепена газо-пламъчно на 100% и впоследствие няма да се получат „отвори” или разлепване на изолацията по местата на снаждане или вертикално обръщане.

Белези, по които да разпознаете подходящата и надеждна газова горелка за битумна мембрана:

  • Устойчив на вятър електронен стартер - това позволява полагането на такъв тип хидроизолация да се извърши в сухо време с непредвидими природни явления, като съответно се спазват сроковете заложени за полагането ѝ.
  • Мощната газова горелка със син цвят на пламъка е сигурна гаранция за перфектно нагряване на битумната мембрана. Препоръчително е мощността на газовата горелка да бъде между 105.000 и 500.00 BTU /Британски топлинни единици/.
  • Удобна ръкохватка
  • Тяло от солиден месинг - гарантира повишена якост на опън

Указания срок на гаранция от прозиводителя е също много важно условие за качеството на оборудването!