Сайтът ни използва бисквитки. Поради влязлата в сила на 25.05.2018 европейска директива за защита на личните данни, моля да се запознаете с декларацията ни за поверителност тук

Как се слага хидроизолационна лента?

Написано от: hydrosystemsbg 10/10/2017 0 Коментари

Как се слага хидроизолационна лента?

Инструкция за приложение

 Преди за започнете дейност по полагане на хидроизолационна лента - първо се почиства повърхността. Препоръчителни чистители, които Ви съветваме да използвате: EternаClean, ацетон, вода, корисилин и др. подобни, които премахват ненужната мръсотия от повърхността, върху която ще се полага лентата. Да не се използват чистители от типа почистващи препарати. Ако се полага върху остаряла PVC или TPO мембрана, отбележете зоната, която ще ремонтирате с шкурка или друг подобен материал и след това почистете праха.

  1. Започнете с отделянето на освобождаващата лента.
  2. Започнете да залепвате лентата към повърхността.
  3. Използвайте налягане, за да се активира процеса на залепване на материала за повърхността. Използвайте стоманен валяк EternaBond за най-добър резултат. При полагане с по-голям натиск се получава по-бързо и по-добро свързване.

Лентите за хидроизолация EternaBond не се използват за залепване към силикон. Не използвайте EternaPrime върху PVC.

При полагане в студено време, лентата трябва да е с предварително поддържана стайна температура. Хидроизолационната лента може да се използва всеки път, дори когато температурата е под +4 ⁰С.

Инструкция за отделяне на предпазната лента:

  1. Хванете външните ръбове на лентата с палец и показалец.
  2. Натиснете леко с пръсти.
  3. Огънете с бързи движения напред и назад лентата между 7/10 пъти.
  4. Отново натиснете с палец и показалец, така че да започне да се отделя транспортното фолио.
  5. Премахнете фолиото, за да започнете да лепите върху повърхността.

Инструкция за монтаж – монтаж при ниска температура от 4⁰С до -29⁰С.

Трябва да държите лентата топла, преди да прибегнете към полагането. Почистете повърхността от сняг и лед и се уверете, че повърхността е напълно суха. Предварително обработете повърхността с чистител (освен за покриви с PVC). Оставете повърхността да изсъхне (+/- 30 минути) след това може да започнете с полагането на лентата.

Монтаж при нестабилни повърхности – фуги, зидарии, дърво, запрашени повърхности.

Повърхността трябва да бъде предварително обработена с чистител с цел хомогенизиране. Такъв може да намерите в нашия продуктов каталог

Монтаж за PVC покриви

Отбележете повърхността за лепене с гъбичка, шкурка или друг подобен материал. В този случай не е препоръчително да използвате чистител.

Монтаж за метални покриви

Премахнете падналата ръжда или обработете предварително участъка с EternaPrime. За този вид покриви са добре съвместими всички видове ленти, но за най-добър резултат се препоръчва използването на хидроизолационна лента WebSeal.

Съвети за монтаж

Лентите, които предлагаме на американската марка EternaBond действа най-добре, когато е на 100% в контакт с покривната повърхност. Когато различните видове повърхности образуват т.нар. „балон“, по-голям от ½ се появи на ¾ от ръба на EternaBond или ако в резултат на някакви кривки се получат отвори в някои от краищата на лентата, се препоръчва следното:

1. В случай на „балон“ – срежете балона, така че да излезе въздухът. С EternaBond презалепете участъка.

2.  При отваряне на лепенката покрай ръба – в случай на наслагване на хидроизолационни ленти. Има два варианта: срежете наслоената лепенка с бръснач, за да бъде сгъната. Едната страна на срязаната лента натиснете срещу повърхността, другата страна на лентата за хидроизолация се залепва над първата. Второ, по-малко парче се слага най-отгоре, за да залепи срязания участък. Другият вариант е да натиснете отворения участък и да залепите ръба с парче EternaBond, с качествен силикон или с друг уплътнител.

Снадки – при застъпване или напречно съединяване.

При напречното съединяване трябва да се уверите, че лентата е защипала снадките. При застъпване трябва да се уверите, че водата няма как да навлезе в участъка на застъпването.