Сайтът ни използва бисквитки. Поради влязлата в сила на 25.05.2018 европейска директива за защита на личните данни, моля да се запознаете с декларацията ни за поверителност тук

Монтаж на покривна изолация

Написано от: hydrosystemsbg 24/07/2018 0 Коментари

Как се прави монтаж на покривна изолация

 

Пенообразното лепило Millennium One Step  е двукомпонентно лепило, предназначено за изграждане на лепена система покривна хидроизолация. Конкретния детайл на снимката се състои от стоманобетонна конструкция, битумна самозалепваща пароизолация с алуминиево фолио, върху която са залепени два пласта топлоизолация с двукомпонентното лепило  Millennium One Step и на свободен монтаж без крепежни елементи е положена еднопластова синтетична мембрана.

Другият вариант за детайл на лепена система е чрез лепене на самата хидроизолационна мембрана върху топлоизолация. Можете да разчитате на нас за изграждането на тези иновативни системи за вашия покрив.

Лепената система на покрива има няколко предимства:

  • Елиминира т.н термомостове – които са предпоставка за пропускане на студен въздух през зимата във вътрешността на сградата и съответно горещ въздух през лятото. В този смисъл термомостовете увеличават разходите за енергия.
  • Спестявате време и средства в сравнение с механичния монтаж.
  • Лепилото може да се използва за монтаж дори и при минусови температури.
  • След залепяне на топлоизолационната плоча може да се премине към следващата строителна дейност без да е необходимо да се „ изчаква” лепилото да стегне или др. подобни.
  • Лепилото има изключително висока производителност на хоризонтални повърхности- за 3 часа могат да се залепят около 600м2.
  • Лепилото е еластомерно т.е има трайна еластичност и абсорбира напреженията.

Лепилото не съдържа летливи органични съединения съответно няма остър мирис. То е перфектна алтернатива при изграждането на покриви на сгради с обществено значение, където с оглед на функцията на сградата не се разрешава използването на открит огън за строително- монтажни работи. Такива сгради са напр. болничните заведения.

Лепилото образува гъста пяна и обира много от  неравностите по повърхността. За това може да се използва напр. при ремонт и цялостното покриване на покриви с чакъл.

За повече информация моля потърсете ни на телефон: 0885 33 33 85.