Сайтът ни използва бисквитки. Поради влязлата в сила на 25.05.2018 европейска директива за защита на личните данни, моля да се запознаете с декларацията ни за поверителност тук

Плоският покрив, неговата поддръжка и ремонт

Написано от: hydrosystemsbg 08/10/2018 0 Коментари

Ако плоският покрив бъде изпълнен правилно като система, може да се превърне в атрактивна използваема площ. А не в място за всевъзможни проблеми поради течове, разлепена хидроизолация, пробиви, дупки и т.н.

Практиката показва, че течовете при покривни изолации, най-често са резултат на непознаване на основните принципи и тънките места при проектирането и изпълнението им. Когато се стигне до изпълнение на тънки датайли, трябват и доста познания. Трябва изпълнителят да не го мързи да ги изпълни качествено, а с отговорност и съвестност. В днешно време всеки гони срокове, метеорологичната обстановка, особено през променливия есенен сезон е от голямо значение. Тези фактори са от ъществено значение за качественото изпълнение и то в срок на всяка покривна система. Независимо дали вашия плосък покрив ще бъде използваем или не т.е. ще го използвате като обитаемо пространство или не.  

Много често течовете не са причинени от изпълнението на покривните изолации, а от липсата на опазване на навоположената мембрана или от работата на изпълнители по други части от строежа. Обикновено всички минават и правят каквито дупки са им необходими или не, без да съгласуват работата си с никого. След това се появяват течове в новата мембрана и възложителят е не само изненадан, но и мисли, че това е в резултата на лошо изпълнение на хидроизоалцията. Това не винаги е така. Но в тези, както и в други случаи, можете да направите ремонта, обработката или керпенето на хидроизолация, която е току-що монтирана или е съществуваща, но нуждаеща се от ремонт.

Идеалното средство за това са самозалепващите американски ленти ETERNABOND®, с които можете да направите закърпване, ремонт или обработка на нова или стара хидроизолация, за да удължите нейния живот и да избегнете течове.

Лентите ETERNABOND® имат редица предимства пред добре познатите битумни и бутилови ленти за хидроизоалция.

Лентите ETERNABOND®:

  • Са направени от синтетични смоли, каучук и вградени капсули грунд
  • Не се нагряват, за да се залепят за повърхността
  • Устойчиви са на слънчевата светлина
  • Устойчиви са на температурни шокове от много ниски към много високи температури на околната среда
  • Залепват към почти всяка повърхност
  • Могат да свързват еднородни или разнородни по състав повърхности
  • Имат 10 години гаранция
  • Залепват се чрез натиск върху повърхността

Тъй като в крайна сметка отговорността и гаранциите за изпълнените покривни изолации се носи от техния изпълнител, е редно инвеститорът да съгласува дейността на всички останали изпълнители с него. В това число още на ниво проектиране.

Разбира се нормално е в процеса на работа да се появи необходимост от някаква промяна в движение, отваряне на изолациите и изкърпването им. Но дори и тогава по-лесно за всички е начинът за тази промяна да се съгласува с изпълнителя на изолациите.