Сайтът ни използва бисквитки. Поради влязлата в сила на 25.05.2018 европейска директива за защита на личните данни, моля да се запознаете с декларацията ни за поверителност тук

Какво приложение имат хидроизолационните ленти

Написано от: hydrosystemsbg 20/03/2018 0 Коментари

Едно от най-значимите преимущества на хидроизолационните ленти, е способността да залепват за еднородни и разнородни повърхности, което прави обработките по специфични места на покрива или при ремонт бързо и гарантирано.

За хидроизолация на изкуствени езерца, ремонт на басейни, хидроизолация на градински кабели с външно приложение можете да използвате лентите с гарантирано качество 10 години!

За хидроизолация на снадките на шапки от ламарина, сайдинг, декоратични шапки от камък по покриви и тераси можете да се доверите на лентите за ходризолация ETERNABOND.

За ремонт на каравани и кемпери, за хидроизолация на изходите на покрива им можете също да се доверите на предлаганите от нас хидроизолационни ленти.

Самозалепващите ленти EternaBond® са идеалното хидроизолационно решение за  ремонт на покриви - плоски, скатни, метални, с еднопластови или многопластови хидроизолационни мембрани – синтетична TPO, PVC, EPDM или битумнa APP, SBS мембрана с посипка, битумни керемиди, за ремонт на разлепено, нацепено, надупчено хидроизолационно покритие от всякакъв тип, за ремонт на разлепени/отворени шевове на еднопластови хидроизолационни системи, за ремонт на метални пориви.

Лентите могат да се използват и за възстановяване на улуци, водостоци, улами, както от поцинкована, така и от медна ламарина.

Можете да използвате лентите и за ежедневието си – за ремонтни работи у дома, за да поправите сами кръпките по покрива на вашия дом.

Можете да използвате лентите и за:

  • хидроизолация на връзката между алуминиева дограма и мазилка или фасада
  • за хидроизолация на снадките на метални покриви с удължаване на живота им и избягване на огромната инвестиция от цялостна смяна на покритието.
  • за хидроизолация и обработка на връзката между битумни керемиди и комини по покрива.
  • За хидроизолация на връзката между битумна мембрана и фасада.
  • За ремонт на профили от медна ламарина.
  • За обработка на кръпки по предмети, като палатки и тенти.
  • Двойнозалепващата лента DoubleStick например може да се формова и увива около обекти с всякаква форма, да се използва като уплътнител за прозорци, като изолирбанд и др.

Самозалепващите ленти залепват към разнообразие от повърхности включително върху трудноуплътняеми покривни материали като: дърво, метал, пластмаса, стъкло, EPDM, TPO, старо PVC, CSPE/Hypalon, CPE, битумни мембрани - SBS и APP, керамични/битумни керемиди, керамика, мед, алуминий, външна мазилка, гипсови плоскости, полиетилен, пропилен, полистирен, стъклопласти, тухли, бетон, зидария, OSB, термопласти.

Технически характеристики на лентите ETERNABOND®

ETERNABOND® е марка самозалепващи хидроизолационни ленти, които са широко разпространени на пазара в САЩ.

От професионалисти до непрофесионалисти всички се доверяват на гаранцията за качество на тези ленти, които са ряазбработени на основата на уникална технология на залепване. Специфичните им технически характеристики осигуряват устойчива хидроизолационна връзка, уплътняване и херметическа непропускливост.

Избирайки хидроизолационна лента ETERNABOND® Вие избирате не само американско качество, но и сигурност и устойчивост.

Лентите са пластични, което от една страна позволява лентата да не се напуква или нацепва, а от друга – не води и до напукване на самата хидроизолационна мембрана или покритие, върху което е залепена.

Работният температурен диапазон на лентите е между -29◦С до +65◦С. Това означава, че лентите могат да се полагат в този диапазон, както и че притежават тeхническа устойвост в тези темпоературни граници. Единственото условие за монтаж е, че при монтаж  при температура от +4◦С до -29◦С е необходимо да се използва предварително грунд за хидрозилация за хомогенизиране и подгтовка на основата.

Също така лентите запазват еластичността си, след като вече са залепени, и при температурен диапазон -57◦С до >-93◦С.

Срокът на съхранение на лентите е 5 години, което е още едно от многото предимства, особено за собствениците на каравани и кемпери. Съхраняването на лентата за такъв период Ви дава спокойствие, че проблемните течове ще бъдат неутрализирани по всяко едно време.

Двойнозалепващата лента DoubleStick притежава издържливост на ел. напрежение с коефициент над 12kV.

Една от най-важните технически характеристики на лентите, е че залепват както за еднородни, така и за разнородни повърхности. Това ги прави изключително полезно средство за хидроизолация/ уплътнение на места, където трябва да се „свърже” битумна хидроизолация/ битумни керемиди с мазилка, метална повърхност, стъкло, камък и т.н. Лентите прилепват перфектно, както към еднородни, така  и към разнородни повърхности и ви гарантират хидроизолация, уплътнение и устойчивост на атмосферните условия.

Лентите нямат мирис.

Удължението при опън на лентите е в зависимост от модела – между > 500% до > 700% +/- 100.

Хидроизолационните ленти ETERNABOND са предназначени за употреба като хидроизллационен и уплътнителен елемент. В този смисъл те не са приложими при т.нар. опорно-структурни решения, тъй като нямат носеща сила. Те се използват при хоризонтални повърхности.