Сайтът ни използва бисквитки. Поради влязлата в сила на 25.05.2018 европейска директива за защита на личните данни, моля да се запознаете с декларацията ни за поверителност тук

Ремонт на битумна хидроизолация

Написано от: hydrosystemsbg 19/04/2018 0 Коментари

Битумната хидроизолация е широко познат на пазара материал за ремонт и изграждане на покривни системи за вашия дом, офис сграда и т.н.

Битумната хидроизолация се нагрява газопламъчно с газова горелка, полага се в 2 пласта – това са най-често първи /долен пласт/ без посипка и втори /горен пласт/, който е завършващ слой и е с посипка. В нешно време технологиите се развиват и някои прозиводители предлагат алтернатива на двата пласта битум – тази алтернатива също е битумна хидроизолация, която е с по-голяма дебелина с цел да се замести двупластовото полагане. Това от една страна означава по-бърз монтаж, но и по-голяма сигурност, тъй като  не се снаждат два пласта.

 

В зависимост от географската зона на конкретното място, битумната мембрана бива основно два вида – SBS/ APP. АРР мембраните имат добра огъваемост при ниски темпаратури, подходящи са за места с топъл климат, UV-устойчиви са. SBS мембраните съответно са преднзначени за места с по-студен климат. Този вид битумни мембрани притежават изключителна еластичност – значително се удължава и впоследствие възстановяваформата и размерите се. Тези мембрани имат добра топлоустойчивост, както и чувствителност на UV-лъчение.

 

Ремонтът на тези мембрани, особено когато са изпълнени на два пласта, е по-труден, отколкото при еднослойните покривни системи. Битумът е и с по-голяма дебелина и е по-труден за обработка, особено когато на покрива има изходи, като въздуховоди, климатични инсталации, кабели, отдушници, комини и т.н. Обработките по тези места са изключително важна част за живота на хидроизолационната система и най-често проблемите започват от тези места.

 

За тази цел и не само, Ви предлагаме уникалната по рода си самозалепваща лента ETERNABOND®, модел RoofSeal PLUS, която е с по-голям лепилен слой с дебелина 1.65мм и се използва специално за покривни материали, като битумна хидроизолация и битумни керемиди, и за хидроизолация на всякакви други грапави и неравни повърхности.

 

Лентата е с UV-устойчив гръб и лепилен слой, което гарантира нейната устойчивост напред във времето и я прави резистентна срещу високи и ниски температури, вятър, сняг и т.н. Гаранцията на лентата е 10 години!

 

Едно от много предимства на лентата е спосбността й да залепва, както за еднородни, така и за разнородни повърхности, например: битум с алуминиева дограма, битум с дърво, битум и мазилка, камък и т.н. Лентата може да залепва за себе си, да се реже и увива около обекти с всякаква форма, тъй като притежава определена гъвкавост.

 

Монтажът е лесен – предварително се почиства/ обезпрашава повърхността, грундира се, за да се хомогенизира и след това чрез натиск с ръка или с метален валяк се залепва за участъка.

ГОТОВО!