Сайтът ни използва бисквитки. Поради влязлата в сила на 25.05.2018 европейска директива за защита на личните данни, моля да се запознаете с декларацията ни за поверителност тук

Ремонт на покрив на каравана/ кемпер и неговата поддръжка

Написано от: hydrosystemsbg 22/02/2018 0 Коментари

Ремонтът и поддръжката на покрива на каравана/ кемпер е основна стъпка в гарантирането на дългия живот на Вашата инвестиция. Повечето производители на мобилни домове иинсталират или купуват своята каравана/ кемпер с покривно покритие от каучук (EPDM) или TPO /термо полиолефин/, защото тези материали са леки и гъвкави, докато други избират фибростъкло или алуминий, защото пък те осигуряват твърда повърхност. Всички изглеждат гладки. Независимо от това, гумените и TPO покриви са по-податливи на повреди, особено от надземни предмети като клони например; докато стъклопластът и алуминиевите покриви са по-податливи на стрес и пукнатини от окисляване. В крайна сметка, всички покриви, независимо дали на каравана/ кемпер, жилищна или промиплена сграда, оставени без надзор, в крайна сметка ще протекат. Затова много важен момент за живота на покривното покритие е неговата поддръжка.

 

Повечето течове на покрива на вашата каравана или кемпер, които не са причинени от произшествия, се появяват по капаците от предната и задната част на покрива и по протежение на страничната стени, както и по уплътненията, които трябва да се направят за извеждане на климатици, антени и др. изходи по покрива. Това са най-често срещаните „слаби места”, които ако са комбинирани и с лоша поддръжка на покрива, гарантиат постоянни проблеми, задържане на влага и още куп други притеснения.  

Производителите препоръчват покривът да бъде запечатан по протежение на всички шевове и прониквания не по-малко от веднъж на две години.

 

Подходящ ремонт и поддръжка

Най-добрият теч на покрива е този, който никога не се е появил. Това може да се постигне само с редовна поддръжка на покрива, което означава ежегодно запечатване на шевовете и изходите на покрива. Въпреки това, ако се появи теч от покрива на вашия мобилен дом, по някаква причина, тогава най-добрия сюжет в този случай, е течът да е видим /такъв, който води до поява на вода, капки вътре във вашата каравана или кемпер/. За съжаление има и течове, които не с видими, поне в началото на образуването им, и това може да съсипе вашия мобилен дом отвърте.

 

Течовете по покрива на вашата каравана или кемпер могат бързо да доведат до необходимостта от по-скъпи ремонти. Такива течове могат да позволят на течността и влагата да достигнат до вътрешнната страна на автомобила, което води до разпадане на изолацията, последвано от развитие на мухъл и плесен във вътрешността на покрива и това е основна причина за деламиниране на стените на мобилния ви дом. Обикновено се препоръчва да извършвате две проверки за цялостна поддръжка на година – веднъж след зимата и веднъж след лятото. Но какво трябва да се направи, ако намерите теч/ проблем, разлепено/ нацепено покривно покритие и т.н.?

 

Най-простият и най-ефективният начин за ремонт, уплътнение и хидроизолация на покрива на вашия мобилен дом идва под формата на революционен нов продукт, известен като EternaBond®. Не само, че EternaBond® е бърз и лесен за употреба продукт, но веднага създава постоянно водоустойчиво уплътнение, независимо от материала, върху който е залепен. Хидроизолационната лента EternaBond® ще удължи живота на Вашия покрив. Не са необходими допълнителни продукти - просто почиствате засегнатата зона /с чистител, който предлагаме, вода/ коресилин/ ацетон според случая/, залепяте лентата EternaBond®, за да покриете щетите, след което натискате с ръка или с металния ролер, който предлагаме, за да активирате лепилния слой на лентата.

Освен ако не се извършва редовна проверка и поддръжка на вашия покрив, течовете са неизбежни. Защо да се подчинявате на старите, скъпи и отнемащи време разходи за поддръжка или покриване на вашия покрив, когато можете да се възползвате от удобството и  простотата на лентите EternaBond®? Лентите EternaBond® имат 5 години срок на годност. Опитайте се да намерите друг продукт, който все още може да бъде използван  за ремонт на покрива дори след 5 години на съхранение!

По-важното е, че тя лентата притежава собствена гъвкавост - ще се свива и разширява с вашия покрив, никога не губи своята адхезивна сила – не се отлепя или нацепва за гарантиран срок от 10 години.