Сайтът ни използва бисквитки. Поради влязлата в сила на 25.05.2018 европейска директива за защита на личните данни, моля да се запознаете с декларацията ни за поверителност тук

За пръв път в България – революционното лепило Millennium за строителството

Написано от: hydrosystemsbg 07/03/2018 0 Коментари

Лепилото Millennium One Step представлява двукомпонентна смес на уретанова основа, която се използва от строителите и от изпълнителите на хидроизолация за изграждане на лепена система от топло- и хидроизолация по хоризонтални повърхности – плоски покриви, открити паркинги, площадки и т.н.

Лепилото се състои от два компонента – т. нар. омрежващ елемент и пластификатор, които реагират химически и образуват самото пенообразно лепило.

Благодарение на тези елементи лепилото притежава отлични технически характеристики и предимства в сравнение с традиционно познатите на пазара продукти – циментови строителни лепила и т.н. 

Едно от основните приложения на лепилото е за лепене на топлоизолационни плочи по хоризонтални повърхности. Независимо дали на един или два пласт, монтажът на топлоизолационния пласт никога не е бил толкова бърз и гарантиран.

Строителите спестяват време и средства за труд и клиентите са доволни!

Лепилото позволява веднага след залепяне на топло- или хидроизолационния пласт да се продължи с последващите строителни дейности, което от една страна спестява време, а от друга разходи за труд, защото колкото по-бързо се изпълни определен строителен етап, толкова по-бързо ще се премине към следващия.

Лепилото е пакетирано в пълнител от 1.5 л. Нанася се със специално разработено от производителя оборудване, което ние можем да предоставим за конкретния случай. Оборудването за нанасяне на лепилото представлява ръчен електрически пистолет с акумулаторна батерия, който побира 1 пълнител от лепилото. Пистолетът е без почти никаква поддръжка и изисква по-малък брой работна ръка, в сравнение с традиционните системи.

Оборудването подпомага избутването и смесването на двата компонента от пълнителя в съотношение 1:1, което е изключително важно за техническите характеристики на лепилото – за издържливост, устойчивост и въобще, за да има стабилна лепилна връка.

Лепилото се нанася бързо и лесно, под формата на ивици. Пистолетът избутва двата компонента на лепилото електрически само с натискане на един бутон. Благодарние на пенообразната си формула, ивицата увеличава стъпката си до 5 пъти повече само няколко минути след полагане върху основата.

По този начин спестявате досадното смесване, бъркане, разреждане с вода на други видове строителни лепила, които трябва да изчакате да стегнат няколко часа, преди да продължите по-нататък. При тях също така момента за смесването на компонентите в определено съотношение е изключително важен, тъй като може да се смесят неправилно и това да се отрази на качеството на лепилната връзка. При лепилото Millennium One Step този момент е избегнат благодарение на специалното оборудване и затова няма вариант нещо при смесването да се обърка. Това гарантира отличната лепилна способност на продукта.

Очаквайте оишще други интересни факти за иновативното лепило Millennium One Step.