Сайтът ни използва бисквитки. Поради влязлата в сила на 25.05.2018 европейска директива за защита на личните данни, моля да се запознаете с декларацията ни за поверителност тук

Самозалепваща лента за хидроизолация на покрива

Написано от: hydrosystemsbg 29/01/2018 0 Коментари

Самозалепващата хидроизолационна лента е средство за ремонт на покрива, което всеки може да монтира сам върху проблемно място – при нацепена или напукана хидроизолация, отлепени снадки. Лентата за хидроизолация е ваш най-добър помощник и при обработката на т. нар. Допълнителни тела на покрива – ако имате въздуховод, климатични тела, отдушници, комини и др. С хидроизолационна лента можете да обработите основата на тези допълнителни елементи на вашия покрив.

 

С хидроизолационна лента можете да удължите живота на покрива си с още няколко години напред и по този начин да спестите огромни средства за основен ремонт на цялото покритие.

 

За целта обаче трябва да изберете надежден продукт, който да има отлични технически характеристики. Нашият съвет е преди да изберете конкретен продукт да се информирате за:

  • издържливост на лентата на вредните UV-лъчи
  • устойчивост на много високи плюсови и минусови температури
  • към какво повърхности залепва – има ли ограничения за монтаж?
  • начин на монтаж – с топъл въздух, с натиск и т.н.
  • еластичност и гъвкавост
  • лесен и надежден монтаж без опасност от разлепване

 

Хидроизолационната лента е перфектно средство за частични ремонти – на определени места по вашия покрив, чрез който постигате резултата от удължаване на живота му.

Хидроизолационната лента е продукт, който може да се използва както от професионалисти, така и от непрофесионалисти.

 

Много е важно да прецените дали според покритието на вашия покрив съответната лента е подходяща . Ако покривът ви е плосък  като - гладка синтетична мембрана, термопанел, метал можете да използвате лента със стандартна дебелина на лепилния слой. Ако обаче вашият покрив е с покритие като битумна хидроизолация с посипка, битумни керемеди или друг тип грапава повърхност е необходимо да използвате лента за грапави повърхности, която е с по-плътен лепилен слой, предназначен да обира неравностите и да не нацепва гърба на лентата.

 

Следвайки инструкциите за монтаж на производителя и подготвяйки по правилен начин мястото за обработка вие си гарантирате успешен резултат за монтажа на лентата. Това са изключително важни предпоставки за надеждния монтаж на лентата и за нейната издържливост във времето. Както всички знаем всеки продукт има определен гаранционен период. Този гаранционен период може да се „удължи” ако сте изпълнили правилно стъпките за монтаж.