Сайтът ни използва бисквитки. Поради влязлата в сила на 25.05.2018 европейска директива за защита на личните данни, моля да се запознаете с декларацията ни за поверителност тук

Високотехнологичната лента EternaBond за ремонт на каравани и кемпери

Написано от: hydrosystemsbg 15/02/2018 0 Коментари

За повечето хора, собственици на мобилен дом, е повече от неприятно  да им се наложи поправка на теч на покрива и то в момент, когато са на път или почивка и не могат веднага да потърсят услугите на сервиз.

В тези случаи временно решение е например обмазването на проблемното място със силикон. Ако имате гумен покрив, използването на неподходящ улпътнителен материал дори би довело до още проблеми.

Лентата EternaBond е нов материал на пазара, създаден за спиране на покривни течове и едновременно с това няма опасност да застраши покритието на вашия мобилен дом.

EternaBond представлява високо технологично лепило, което се продава под формата на самозалепваща лента, разпространена в два вида покритие – от ТРО покритие /термо-полиолефин, смес от полимери/ и текстилно покритие /с Геотекстил/ за нанасяне на финишни покрития /мазана ХИ, боя, лак и т.н./. Лентата е подходяща за употреба върху хоризонтални повърхности, където може да се залепи с минимален натиск дори и при температура от -20°С и е перфектна за употреба по покриви и странични стени на каравани и кемпери. 

Лентата може да се използва и по вертикални повърхности. Възможно е да залепите лентата по вертикална повърхност, като няма опасност лентата се „свлече”. Единственото ограничение за монтажа на лентата е да не се монтира на места, където е необходима носеща сила т.е. лентата не е пригодена за опорно-структурни решения, тъй като няма носеща сила. За залепване на лентата ням специални изисквания като смесване, изливане или особена подготовка на повърхността, единственото условие е предварителното почистване на основата за залепване на лентата. Това може да се направи с нашия чистител-спрей EternaPrime, акозамърсяването е по-сериозно или чисто и просто с мек сапун, вода и кърпа за подсушаване.

EternaBond е резултат от екструдирне /компресиране и приплескване на материала/ през машина за щанцоване, за да добие лентата крайната си форма. Лепилото се нанася върху т.нар. покритие на лентата, за което говорихме по-нагоре и накрая се слага транспоортното прозрачно фолио, което се разлепя плавно и постепенно при самия монтаж на лентата.

Когато залепите лентата по правилния начин, тя остава на мястото си, без лепилото да се отдръпва, изсъхва, нацепва или напуква и образува устойчива лепилна връзка. Първоначално лепилото в лентата е било създадено и проектирано за устойчивост на корозия и за уплътняване на снадките на тръби, монтирани под вода.

Дебелината на лентата зависи от покритието – за лентата с каширан гръб от Геотекстил дебелината на лепилото е 0.8мм, а за лентите с гръб от ТРО покритие дебелината е 0.9мм. предлагаме двойнозалепваща уплътителна лента, чиято дебелина е 1.5мм, както и лента за грапави и неравни повърхности с дебелина на лепоилото 1.65мм.

Лентите се предлагат и в няколко универсални размера – с ширина от 5, 10, 15 см а някои от моделите и с ширина 2.5см или 30.5см. Дължините на лентите са на 7.6м или 15.2м в зависимост от модела.

Независимо дали се използва за уплътняване на покрива на мобилен дом, лентата EternaBond® предлага решение на наболелия проблем за уплътняване/ хидроизолация срещу вода и влага. Продуктът е много ефективен и го доказваме с гаранция от 10 години!