Сайтът ни използва бисквитки. Поради влязлата в сила на 25.05.2018 европейска директива за защита на личните данни, моля да се запознаете с декларацията ни за поверителност тук

Как да направим ремонта на съществуваща синтетична ТРОили битумна хидроизолация бързо и гарантирано

Написано от: hydrosystemsbg 20/08/2018 0 Коментари

Направете ремонта на съществуваща синтетична ТРОили битумна хидроизолация бързо и гарантирано с лентите RoofSeal/ RoofSeal PLUS на EternaBond®

Самозалепващите ленти EternaBond® са перфектното решение за частичен ремонт или обработки по вашия покрив – от синтетична ТРО/ PVC или битумна хидроизолация.

 

Способността им да залепват за еднородни или разнородни по съства повърхности, да свързват два или повече еднакви или различни материали и UV-устойчивостта им са две от най-силните им предимства, в сравнение с другите познати на пазара продукти.

Това ги прави предпочитано средство за ремонт, още повече, че използвайки самозалепваща лента, всеки собственик може сам да направи обработката, без да се налага използването на професионални услуги. От друга страна, тези ленти са подходящи и за употреба от специалисти, тъй като гаранционният им срок е 10 години, разработени са от синтетични смоли и вградени кпсули грунд, които се активират само при натиск върху лентата, без награвяне или др. подобни.

 

Лентите могат да се залепват по хоризонтални и ветикални повърхности, да уплътняват еднородни или разнородни материали, за да осигурят хидроизолация или уплътнение, там където е необходимо. Единственото ограничение относно монтажа е да не се използват при т.нар. опорно-структурни решения – т.е. лентите нямат носеща сила.

 

Понякога, след монтажа на хидроизолацията на вашия покрив се налага отгоре да се монтират климатични инсталации, въздуховоди, мълние защити и др., подобни, които налагат качването на покрива на други лица, които обикновено не обръщат внимание,ч е с действията или оборудването си могат и най-често увреждат хидроизолационното покритие. В резултат на това се появат пробиви, дупки, натъртени участъци от хидроизолацията, които веднага дават отражение при първия дъжд и се превръщат в огромен проблем.

 

За да се избегнат тези главоболия, решението е самозалепващата лента RoofSeal за гладки повръхности или RoofSeal PLUS за грапави повърхности, като битумна мембрана с посипка или битумни керемиди, с които  можете да припокриете дупки и пробиви в хидроизолацията или да залепите върху разлепени снадки „шевове” на мембраната.

 

Самозалепващите ленти EternaBond прилепват върху разнообразие от повърхности включително върху трудноуплътняеми покривни материали като: дърво, метал, пластмаса, стъкло, PVC и др. вид дограма, замазка, EPDM, TPO, старо PVC, битумни мембрани - SBS, APP, керамични/битумни керемиди, керамика, алуминий, мед, гипсови плоскости, стъклопласти, тухли, бетон, зидария, OSB, термопласти, външна мазилка и други.

 

Лентите сигуряват водоплътна и дълготрайна връзка между две или повече еднородни или нееднородни повърхности. Тяхната структура се състои от уникален по рода си лепилен слой, разработен по патентованата технология MicroSealant® на EternaBond® - микрополимерна технология от синтетични смоли, термопласти и силно пластичен синтетичен каучук с вграден грунд. Лепилният слой се активира при оказване на натиск с ръка или с метален валяк EternaBond®, който е единственият уред, който се препоръчва за монтаж. Веднъж залепена, лентата EternaBond се слива с повърхността на молекулярно ниво и не е възможно да бъде отлепена!

 

За да се залепи лентата RoofSeal повърхността трябва да бъде чиста и суха, да се отстрани влагата, прахът, мръсотията /ако има такива/. За обработка на повърхността е препоръчително да използвате чистител-спрей EternaClean или просто вода/ацетон/коресилин в зависимост от степента на замърсяване на повърхността. Използвайте грунд-спрей/кен EternaPrime, който е препоръчителен за употреба, когато повърхностите са грапави - бетон, тухла, замазка, мазилка и др и задължителен при монтаж в температурния диапазон от +4°С до -29°С. След това остава само да упражните натиск върху самозалепващата лента RoofSeal, за да активирате лепилния слой и ... ГОТОВО!

 

За повече информация и поръчки можете да се свържете с нашия технически отдел на тел. 0888/ 59 59 17 или 052/ 50 57 57