Сайтът ни използва бисквитки. Поради влязлата в сила на 25.05.2018 европейска директива за защита на личните данни, моля да се запознаете с декларацията ни за поверителност тук

Лепила

Лепила

 

 

 

 

 

Двукомпонентни лепила и уплътнители от семейството Millennium

Лепилата от серията Millenium One Step и Millenium PG-1 представляват двукомпонентни, уретанови, пенообразни строителни лепила за лепене на топлозиолация и хидроизолация по плоски покриви и хоризонтални повърхности. Тези продукти представляват прекрасна алтернатива на механичния монтаж на закрепване на синтетичната хидроизолация и при монтажа на съпътстващата я топлозиолация. В зависимост от обекта - жилищна/ производствена сграда, плувен басейн, болница, търговски обекти и т.н. системата на лепене би ви осигурила редица предимства и би ви спестила редица разходи в сравение с изграждането на система на механичен монтаж с пробиване на основата на покрива.

 

Продуктите са производство на американския производител „ROYAL Adhesives&Sealants”, компания която е широко позната в САЩ и Европа, като лидер на качествените и надеждни продукти за покриви!

      

Уретановите лепила Millenium се нанасят бързо и лесно, с което строителите спестяват разходи и време за труд. Освен като лепила за каширани синтетични мембрани – ТРО/FPO, могат да се използват и за лепене на топлоизолации, подложни мембрани, изолационни плоскости, бетон, да се полагат при основа на хоризонталната повърхност от дърво или ламарина, по плоски покриви, покрити с чакъл или асфалт, с носеща конструкция от гипсови плочи, плоскости от подсилени дървесни фибри, полистирол, гипсови покривни плоскости, перлит, изолационни леки бетони. Лепилата не съдържат ЛОС (летливи органични съединения) и нямат остър мирис. Нанасят се с механизирано оборудване, което гарантира правилно съотношение на смесване на 2-компонентното лепило и осигурява високо качество, перфектен и винаги еднакъв резултат.

 

Имат изключително ниска разходна норма, могат да се полагат, както през лятото, така и през зимата, тъй като рабония им диапазон е в границите от -40°С до +40°С. Нямат отворено време за реакция, следователно след полагане на лепилото може да се премине към следващия етап от строителството, може да се стъпва върху плоскостта отгоре, без това да пречи на отличната лeпилна връзка.

Лепилата са отлична алтернатива в случaите, в които не се позволява открит огън на обекта. Могат да се използват и върху неравни повърхности, тъй като пенообразната им формула обира несъответствията.

Пенообразните двукопонентни лепила Millenium са сертифицирани от Отдела за продуктов контрол на щата Маями-Дад, най-югоизточния окръг на континенталната част на Флорида, САЩ. Маями е най-ветровитата зона в Америка с много ураганни ветрове. През Август 1992 г. Маями е връхлетян от урагана Андрю, най-скъпото природно бедствие в цялата страна, чиито щети възлизали на повече от 25 милиарда щатски долара.

Сертификацията на продуктите по критериите на щата Маями е най-високата оценка, на която могат да отговарят лепилата Millennium!

 

Пенообразното лепило Millennium One Step има разработен и GREEN вартиант, който е екологично съобразен и съдържа в състава си 45% Биопродукти. 

ОСНОВЕН СЪСТАВ

Уретановото лепило се формира чрез реакция между изоцианит /омрежващ елемент/, който представлява част А и полион /пластификатор/, който представлява част Б. Двете части реагират химически и образуват пенообразното лепило. 

                                               

Подържането на стабилно съотношение на смесване е много важен фактор, както за създаването, така и за работата с качествено строително лепило.

 

 

Лепилата Millenium притежават редица ПРЕДИМСТВА в сравнение с вече познатите на пазара двукомпонентни лепила:

 

ПРЕДИМСТВО НА ТЕМПЕРАТУРАТА

Уретановите лепила се свързват чрез топлинна реакция. Следователно ако топлината се оттегли прекалено бързо от лепилото пяната трудно ще се разшири и лепилото трудно ще залепне. Лепилата Millennium са самоизолиращи – самия състав на лепилото не позволява на топлината да се отдели и затова пяната се образува и при минусови температури!

 

ПРЕДИМСТВО НА ВИСКОЗИТЕТА /1/

Вискозитетът на лепилото – който е висок при лепилото Millenium One Step и никъс при лепилото Millenium PG-1, не позволява на пяната да спадне. Пяната спада, когато не е достатъчно стабила, за да поддържа определена маса (тегло). Веднъж, след като пяната е спаднала, тя няма как да се разшири. Затова при другите лепила се изисква работникът да следи за промяна в цвета на лепилото или за точно определено време, след което лепилото ще започне да прави пяна, за да постави горната плоча.

Лепилата Millennium запазват своето положение и при полагане върху неравни повърхности, като модифициран битум, гранулиран покрив т.е. лепилото не „изчезва” между неравностите, а запазва своето положение, за да осигури залепване между основата и топлозиолацията или хидроизолацията!

 

ПРЕДИМСТВО НА ПРОДУКТИВНОСТТА

Строителното лепило Millennium One Step е произведено за моментално лепене на топлоизолацията или хидроизолацията, след като бъде нанесено върху основата. Няма нужда да се изчаква пяната да набъбне или да смени цвета си. Благодарение на преполимерната му формула, лепилото увеличава продуктивността на монтажника и премахва досадните съмнения за това дали пяната е „готова” или не.

                                                    

ПРЕДИМСТВО НА ПО-ГОЛЯМАТА СТЪПКА

Изследванията показват, че пенообразното лепило за топлозиолация и хидроизолация Millennium One Step произвежда до 16% по-широка „ивица” в сравнение с конкурентни нисковискозитетни строителни лепила.  За разлика от Millennium One Step нисковискозитетните лепила първо се разливат и след това започват да образуват пяна. В сравнение с това, топлоизолацията се полага веднага върху все още мокрото лепило Millennium One Step, като потози начин пяната започва да се разширява странично. Това странично увеличение прозивежда и по-широка стъпка на залепване на топлоизолационната плоча или на хидроизолационната мембрана.

 

ПРЕДИМСТВО НА ВИСКОЗИТЕТА /2/

Високият вискозитет на лепилото One Step позволява по-чиста употреба на продукта и оборудването към него и прави лепилото полезно за употреба там, където обикновените лепила не биха се справили или са прекалено трудни за употреба.  One Step може да се използва за лепене на топло- и хидроизолация на скатни покриви, тъй като запазва позицията си без да се свлича по наклона на покрива. Бързото му време за реакция при всякаква температура помага топлозиолационните плочи да не се свличат по наклона на покрива след залепянето им към основата.

      

ПРЕДИМСТВО НА БЕЗОПАСНОСТТА

                                

Строителните лепила Millennium се нанасят без нужда от награвяне на сместа и нямат мирис. Лепилото замества шумното пробиване на основата при механичния монтаж, острия мирис на разтворителите и опасността от пожар при газопламъчното полагане на мембраната. Лепилата за топлоизолация и хидроизолация Millennium се нанасят под формата на тесни ивици, което означава, че пяната се излива през статичен смесителен връх, а не се пръска. Нанасящите се на тънки ивици лепила са по-чист, лесен и безопасен вариант за монтаж. Продуктите, които се пръскат изискват носенето на лични предпазни средства, като маска/очила и т.н., тъй като при вдишването им пръските попадат в белите дробове и водят до смърт.

ПРЕДИМСТВО НА ОКОЛНАТА СРЕДА

Лепилата Millennium за топлоизолация и хидроизолация не съдържат летливи органични съединения. Формулата им без разтворители ги прави по-добри продукти за качеството на въздуха на обекта и на околната среда въобще. Лепилата са съвместими с всички видове топлоизолация, включително екструдиран и експандиран полистирен.

ПРЕДИМСТВО НА ОБОРУДВАНЕТО

Строителните лепила Millennium са пакетирани в пълнители от 1.5л. Тези лепила могат да се използват само с разработеното от производителя оборудване One Step.

Оборудването е с минимална поддръжка и изисква по-малък брой хора за работа, което в комбинация с огромната прозиводителност на лепилата /600м2 за 3 часа/  за топлоизолации и хидроизолации е един огромен плюс за всеки строител!

За технически спецификации на продуктите, разгледайте техническите карти на съответните адреси
- Пистолет за лепило
- Millenium one step green
- Millenium one step
-  Millenium PG 1
Разгледайте нашата ценова листа тук
За запитвания и повече информация за продуктите, свържете се с нас на посочените координати!

ВИДЕО:

 

 

 

  

Няма добавени продукти в тази категория.