Сайтът ни използва бисквитки. Поради влязлата в сила на 25.05.2018 европейска директива за защита на личните данни, моля да се запознаете с декларацията ни за поверителност тук

Обработка на сифони и линейни отводнители с ETERNABOND WebSeal – лентата с текстилен гръб от Геотекстил

Написано от: hydrosystemsbg 12/12/2019 0 Коментари

Лентите ETERNABOND са мултифункционални хидроизолационни средства за водонепропусклива обработка на различни места, детайли и материали.

Един от моделите на марката е именно – WebSeal, с който можете да направите хидроизолационна връзка и частична обработка на вашия басейн, изкуствено езеро, връзка между фасада и алуминиева дограма, хидроизолация на сифони за баня и тераса, както и хидроизолация на линейни отводнители.

 

Предимството на лентите ETERNABOND е в това, че могат да свързват две или повече еднородни или разнородни повърхности, основи, материали. Например – метал и бетонова основа, сифон към замазка, дограма към фасада и др.

 

Лентата от модела WebSeal може да се обмазва с финишни покрития – течна битумна хидроизолация, боя, лак, замазка и т.н. По този начин вие оставате спокойни за отличнта хидроизолационна връзка на вашата баня или тераса например – когато се направили хидроизолационна обработка и сте свързали гривната на сифона, заедно със замазката и отгоре посредством мазана хидроизолация да завършите детайла.

 

Друго предимство на лентите ETERNABOND е изключителната им гъвкавост и устойчивост, както на много ниски, така и на много високи температурни диапазони без да се напукват, нацепват или разлепят.

Лентите са UV-устойчиви и могат да залепват сами за себе си.

За да направите нужния ремонт е необходимо да следвате три лесни стъпки за монтажа:

  1. ПОЧИСТВАТЕ ОСНОВАТА – в зависимост от степента на замърсяване /силно или слабо замърсяване/ – с вода, ацетон, коресилин или с помощта на специално разработения чиститител на марка ETERNABOND – EternaClean. Чистителят на  ETERNABOND е под формата на спрей, от който напръсквате много тънък слой върху замърсения участък, изчаквате няколко секунди и след това можете напълно да премахнете замърсяването от повърхността.
  2. ЗАЛЕПЯТЕ ЛЕНТАТА – залепянето трябва да се извърши, като постепенно разлепяте защитния филм.
  3. НАТИСКАТЕ ЛЕНТАТА – натискът е изключително важно условие за успешния монтаж на лентата, за да може да се направи водонепропусклива връзка с основата. Натискът акивира лепилния слой на лентата и посредтсвом него се спукват вградените капсули грунд, необходими за свързване на лентата към основата.