Сайтът ни използва бисквитки. Поради влязлата в сила на 25.05.2018 европейска директива за защита на личните данни, моля да се запознаете с декларацията ни за поверителност тук

РЕМОНТ НА ПОЛИКАРБОНАТЕН ПОКРИВ НА ТЕРАСА

Написано от: hydrosystemsbg 22/02/2019 0 Коментари

Издръжливостта на поликарбонатните плочи ги прави предпочитани за конструкцията на навеси, покриви на тераси на жилищни помещения, оранжерии и други.

 

Поликарбонатът има висока удароустойчивост, както и устойчивост на външни влияния – силни ветрове, слънчева светлина, градушка и т.н. Материалът не се изменя от атмосферните въздействия, тъй като има специален UV-защитен слой.

 

Благодарение на гъвкавостта на листовете се постига оптимално покриване на повърхности със сложна геометрична форма, а поради еластичните връзки поликарбонатът се поддава на огъване дори в студено състояние, като това не влияе на здравината на листа. Именно еластичността му го прави много желан и подходящ материал за конструкцията на навеси, парници и други.

 

Поликарбонатът е с много добра светлопропускливост, което го прави изключително подходящ за различни сфери в строителството.

 

Ако имате проблеми /течове/ с хидроизолацията и уплътнението на снадките между поликарбонатните плоскости, можете да използвате многофункционалните ленти ETERNABOND®.

При течове на вашия поликарбонатен покрив можете да използвате лентите от модел RoofSeal на американската марка ETERNABOND, с които дори вие сами можете да направите ремонта лесно и гарантирано! Лентата RoofSeal залепва към различни основи, една от които е именно поликарбонатните плоскости. Едно от големите предимства на лентата е, че може да залепва едновременно и да свързва две или повече различни повърхности – например комбинация от поликарбонат и метал, стъкло, мазилка, фасада и т.н.

За монтажа на лентите е достатъчно да спазите трите основни изисквания на американския производител:

  1. Да почистите повърхността – това е задължително условия, както за монтаж при новостроящи се конструкции, така и при ремонт, където основата в повечето случаи е силно замърсена. Почистването можете да направите с нашия чистител-спрей 414 мл. на марка ETERNABOND. Чистителят е специално разработен за тази цел от американския производител на продуктите ETERNABOND.
  2. Да залепите лентата – залепването се извършва посредством натиск с ръка или със стоманения ролер на марката. Ролерът е стоманен, за да укаже необходимия натиск за залепването на лентата и активирането на лепилния й слой. Тъй като едни от основните елементи от лепилото на лентите са каучука, синтетичните смоли и вгардените капсули грунд, натискът е необходим, за да се активира всичко това и за да залепне лентата. При монтаж на лентата в по-студено време, когато температурата на околната среда е под +4 градуса е задължително да се използва грундът на марката, за да подготви повърхността и да я хомогенизира преди да залепите лентата.
  3. ГОТОВО! Подготовката за залепването на лентите е най-важният елемент от цялостния им монтаж и от него зависи устойчивостта им и 10 годишната им издържливост! Спазвайки трите изисквания за почистване, залепяне и натискане Вие бързо и лесно можете да направите сами ремонта на вашия покрив, навес, пристройка, кемпер, каравана и т.н.

 

Милиони хора в САЩ се доверяват на лентите ETERNABOND за хидроизолацията и уплътнението на своите мобилни домове – каравани и кемпери и за своите покриви.

Опитайте и се уверете сами!

Потърсете ни на тел. 0888/ 59 59 17