Сайтът ни използва бисквитки. Поради влязлата в сила на 25.05.2018 европейска директива за защита на личните данни, моля да се запознаете с декларацията ни за поверителност тук

Технология

Самозалепващите ленти EternaBond® са идеалното хидроизолационно решение за  ремонт на покриви

– плоски, скатни, метални, с еднопластови или многопластови хидроизолационни мембрани – синтетична TPO, PVC, EPDM или битумнa APP, SBS мембрана с посипка, битумни керемиди, за ремонт на разлепено, нацепено, надупчено хидроизолационно покритие от всякакъв тип, за ремонт на разлепени/отворени шевове на еднопластови хидроизолационни системи, за ремонт на метални пориви, и/или възстановяване на улуци, водостоци, куполи от медна ламарина, обработване на дълбоки пробиви в покривните материали и неравни повърхности, уплътняване на фуги на шапки /ламарина, камък, еталбонд и др./ по бордове, обработка на завършващи профили и обшивки, ремонт на каравани и кемпери, ремонти у дома за запълване на дупки, пукнатини в стени, сайдинг, фасади, външни мазилки и др, също при уплътнение на прозорци, при монтаж на воронки/сифони за баня, тераса, покрив, за хидроизолиране връзката между дограма и фасада, уплътняване на тръби, ремонт на басейни, тенти, свързване ан ел. кабели и много други! Двойнозалепващата лента DoubleStick например може да се формова и увива около обекти с всякаква форма, да се използва като уплътнител /маджун/ за прозорци, като изолирбанд и др. Приложението на самозалепващите ленти EternaBond е толкова всеобхватно, че не може да бъде изброено изчерпателно.

 

ТЕХНОЛОГИЯТА MicroSealant® на EternaBond®

Самозалепващите ленти EternaBond осигуряват водоплътна и дълготрайна връзка между две или повече еднородни или нееднородни повърхности. Тяхната структура се състои от лепилен слой, разработен по патентованата технология MicroSealant® на EternaBond® - микрополимерна технология от синтетични смоли, термопласти и силно пластичен синтетичен каучук с вграден грунд. Лепилният слой се активира при оказване на натиск с ръка или с метален ролер EternaBond® - единственият уред, който е разработен и препоръчан за монтаж на лентите. Веднъж залепена, лентата EternaBond се свързва с основата на молекулярно ниво и не е възможно да бъде отлепена. Така разработен, лепилният слой е устойчив на химически контакт, озон, кислород, горещина, студ, на кръговрата на сезоните, което означава, че на практика е невъзможно да се получи температурен шок и вследствие на това - възникване на теч от мястото на снаждане.

В превод техологията MicroSealant означава микополимер т.е. лепило, коeто се съдържа в самозалепващата лента и което е в състояние да спре почти всякакво изтичане на вода и да хидроизолира всяка повърхност буквално за минути. Лепилото се състои от група уплътнители, които не съдържат двойни връзки между въглеродните атоми. Те са специално формулирани за материална съвместимост, резултатът от която е изключително силна молекулна структура, която е устойчива на светлина, въздух и топлина. Лентите с технологията MicroSealant залепват към почти всяка избрана основа на молекулярно ниво, увеличавайки повърхностната площ в резултат на действието на залепване. За разлика от повечето традиционни свързващи елементи, мазилки, лепенки и лепила, самозалепващите ленти EternaBond с тази технология са устойчиви на околната среда. Те не съдържат разтворители, нито летливи органични съединения, безопасни са за употреба, не излъчват газове, поради което няма да компрометират качеството на въздуха в рамките на сградата или мястото, на което се прави ремонта.

 

Предпазното покритие и лепилният слой на самозалепващите ленти EternaBond са устойчиви на UV-лъчение. Това е изкзлючително предимство пред т.нар. бутилови самозалепващи ленти. Лепилният слой на EternaBond е защитен посредством силиконов филм, който се отстранява непосредствено преди залепване.

 

Самозалепващите ленти прилепват върху разнообразие от повърхности включително върху трудноуплътняеми покривни материали като: дърво, метал, пластмаса, стъкло, EPDM, TPO, старо PVC, CSPE/Hypalon, CPE, битумни мембрани - SBS и APP, керамични/битумни керемиди, керамика, мед, алуминий, външна мазилка, гипсови плоскости, полиетилен, пропилен, полистирен, стъклопласти, тухли, бетон, зидария, OSB, термопласти.

 

За да се залепи лентата EternaBond повърхността трябва да бъде чиста и суха, да се отстрани влагата, прахът, мръсотията /ако има такива/. За обработка на повърхностите е препоръчително да използвате EternaClean чистител или просто - вода/ацетон/коресилин в зависимост от степента на замърсяване или EternaPrime грунд /спрей или кен/, който е препоръчителен за употреба, когато повърхността е грапава - бетон, замазка, битумна хидроизолация, тухла, мазилка и др. или силно замърсена, и задължителен при монтаж в температурния диапазон от +4°С до -29°С. За да залепне и да действа като хидроизолиращ елемент върху лентата EternaBond трябва да се упражни натиск. Посредством натиска с ръка или с металния ролер на EternaBond вие активирате процеса на залепване. Следвайте ТРИТЕ ЛЕСНИ СТЪПКИ ЗА МОНТАЖ: 1. ПОЧИСТВАТЕ 2. ЗАЛЕПЯТЕ 3. НАТИСКАТЕ! .... ГОТОВО!!!

 

От производителя до търговеца и собствениците на домове, все повече хора се доверяват на EternaBond® за постоянни ремонти на течове, които не са под налягане. Технологията MicroSealant® осигурява перманентна връзка към всякакъв вид повърхности! Следвайки трите лесни стъпки - Почиствате, Полагате, Натискате! Вие ще се изумите от опростения монтаж, но и от изключителната сила на залепване на лепенките EternaBond®! Гаранцията им е 10 години, а издържливостта им е около 35 години! Качествен продукт на добра цена!