Сайтът ни използва бисквитки. Поради влязлата в сила на 25.05.2018 европейска директива за защита на личните данни, моля да се запознаете с декларацията ни за поверителност тук

Технологията MicroSealant® на лентите EternaBond

Написано от: hydrosystemsbg 13/02/2018 0 Коментари

Самозалепващите ленти EternaBond служат за хидроизолация  и уплътнение във почти всяка сфера на дейност или чисто и просто във вашето ежедневие – от фирми за хидроизолация, през собствениците на каравани и кемпери до всеки краен потребител, лентите имат универсално приложение, което дори не може да бъде изброено изчерпателно.

 

Това, което отличава тези ленти от другите, познати до момента на пазара, е уникалната тех нология, въз основа на която са разработени. Тази технология се нарича „MicroSealant®” в превод от англ. „Микроуплътнител”. Това означава, че в лепилото на лентата се съдъжат синтетични смоли, вградени капсули грунд и каучук. Всички тези елементи, в комбинация с гърба на лентата, изработен от ТРО материал /термо полиолефин, синтетика/, обусляват отличните технически характеристики на този продукт и го правят в пъти по-надежден и издържлив.

 

Така например:

  • Лентите и лепилният им слой са UV-устойчиви;
  • Лентие прилепват към еднородни и разородни повърхности – дърво и метал; фасада и алуминиева дограма; битумни керемиди/ битумна мембрана и метал/ бетон и т.н. 
  • Тепературния диапазон на издържливост на лентите е от -29⁰С до +65⁰С – това на практика означа, че при тези ленти не може да се получи температурен шок от рязката смяна на температурата от положителна към отрицателна и обратното, както и че лентата е устойчива на много ниска/ много висока температура. Следователно лентата не се нацепва, напуква или разлепва за гарантиран период от 10 години;
  • Монтажът е лесен и бърз, като единственото условие е да няма вода и влажност на повърхността и същата да се почисти добре преди лентата да бъде залепена;
  • Лентата може да се залепи сама за себе си, гъвкава е и е лесно средство за ремонт и обрабтка;
  • Двойнозалепващата лента може да се формова произволно около обекти с всякаква форма, да служи като уплътнител между два еднородни и разнородни материала;

 

Технологията „MicroSealant®” представлява серия от уплътнители, специално разработени, за да бъдат съвместими заедно и, които водят до изключително стабилна молекулярна структура, устойчиви са на светлина, озон и топлина.

MicroSealant ™ лентите са формулирани от синтетични полимери и съдържат собствен вграден грунд, който улеснява незабавното свързване с повечето познати материали, използвани в: по покриви, каравани и кемпери, фасади на сгради и още много др.

Микроуплътнителите в състава на лентите  имат изключително широк температурен толеранс. При правилно монтиране лентата EternaBond ще се свърже с почти всеки материал, което ще доведе до водоустойчиво уплътнение. Микроуплътнителите са така да се каже „самолекуващи се” т.е. колкото и пъти да отлепяте и да връщатеобратно част от залепената вече лента, тя ще залепва винаги в първоначалната си позиция и то еднакво устойчиво, без да губи лепилните си свойства.  

Не на последно място, микроуплътнителите в EternaBond за разлика от повечето традиционни замазки и уплътняващи материали, не съдържат разтворители поради напълно капсулите грунд, които са без цвят и мирис и по този начин няма да компрометаират качеството на въздуха в сградата.

Единственото ограничение относно приложението на лентите е, че нямат носеща сила т.е. не са разработени за приложение при опорно-структурни решения.

Също така за ремонт и употреба съвместно със синтетична PVC хидроизолационна мембрана нашата препоръка е тази мембрана да бъде поне 5-6 година т.е. стара мембрана, за да може лентата да залепне за този вид основа. Това се дължи на факта, че в състава на този вид мембрана се съдържат пластификатори, които са несъвместими с химическия състав на лентите. Затова се предполага, че след 5тата година от полагане на PVC мембраната, тези пластификатори са се изпарили, за да може тогава лентата да залепне. В тези случай е здължително да използвате разработения от прозиводителя грунд, за да хомогенизирате повърхността преди залепване на лентата.

ЕФЕКТИВНОСТ:

-100% водоустойчив продукт

- лепилният слой се активира само чрез натиск - с ръка или с метлния ролер EternaBond

- залепва към разнообразие от повърхности

- залепва към повърхността на молекулярно ниво= по-висока повърхностна адхезия

- с вграден грунд

- лесен монтаж в три стъпки: ПОЧИСТВАТЕ, ЗАЛЕПЯТЕ, НАТИСКАТЕ.... ГОТОВО!

 

УСТОЙЧИВОСТ:

- гаранция - 10 години

- средна продължителност на живот на продукта - 20 години

- без разтворители

- без ЛОС /летливи органични съединения/

- не отделя вредни газове, гарантирайки качеството на въздуха вътре в сградите

- изключително стабилен продукт срещу действието на атмосферните влияния - запазва еластичност до -57°C

- без втвърдяване, нацепване, напукване;