Сайтът ни използва бисквитки. Поради влязлата в сила на 25.05.2018 европейска директива за защита на личните данни, моля да се запознаете с декларацията ни за поверителност тук

DoubleStick е универсален продукт за уплътняване и хидроизолация.

Написано от: hydrosystemsbg 13/06/2019 0 Коментари

 

 

 

Самозалепващата лента DoubleStick е универсален продукт за уплътняване и хидроизолация. Може да се използва за частични ремонти при запълване на кухини в хидроизолацията на покрива, при монтаж на покривни прозорци, за уплътняване на тръби, изходи, дупки, изолиране на кабели и т.н., като лентата може да се оформя във всякаква форма и размери.

 

От снимката виждаме, че отворът около кабелите е изолиран с DoubleStick. Предимството на тази лента е, че тя не изсъхва, не се свива, не се втвърдява, втечнява, размеква и т.н. вследствие на атмосферни условия.

 

Материалите, от които е направена са смоли, каучук и капсули грунд. Тази технология, наречена от англ. „MicroSealant” осигурява залепване на лепенката за основата само чрез натиск. Натискът активира синтетичните смоли в състава на лепенката и по този начин се получава водонепропусклива връзка. Лепилният слой е защитен посредством силиконов филм, който се отстранява непосредствено преди залепяне.

 

Самозалепващите лепенки прилепват върху разнообразие от повърхности включително върху трудноуплътняеми покривни материали като: модифициран битум, керемиди, алуминий, гипсови плоскости, дърво, полиетилен, пропилен, полистирен, стъклопласти, тухли, бетон, зидария, OSB, термопласти.

DoubleStick е лепенка със свалящ се силиконов филм от всяка страна. Лепенката е създадена, за да свързва две повърхности помежду си – еднакви или различни по вид и състав.

 

DoubleStick  е с дебелина 1,5 мм и се предлага на ролки в няколко размера:

  • 2,5 см х 15,2 м, сив цвят
  • 5 см х 15,2 м, сив цвят
  • 7,5 см х 15,2 м, сив цвят

За да се залепи лепенката повърхността трябва да бъде чиста и суха, да се отстрани влагата, прахът, мръсотията. За обработка на повърхностите е препоръчително да използвате EternaClean – чистител или EternaPrime – грунд. Лепенката може да се полага към сухи повърхности.