Сайтът ни използва бисквитки. Поради влязлата в сила на 25.05.2018 европейска директива за защита на личните данни, моля да се запознаете с декларацията ни за поверителност тук

RoofSeal PLUS- здраво уплътнение за всяка повърхност

Написано от: hydrosystemsbg 30/07/2019 0 Коментари

RoofSeal PLUS е многофункционална, самозалепваща лента с по-голяма дебелина от тази на лепенката RoofSeal, тъй като е предвидена за употреба върху гранулирани покриви или повърхности /грапави, неравни/, които изискват по-дълбоко запечатване.

За да се залепи лепенката повърхността трябва да бъде чиста и суха, да се отстрани влагата, прахът, мръсотията. За обработка на повърхностите е препоръчително да използвате EternaClean – чистител или EternaPrime – грунд.

 

На снимката е показан монтаж на лентата за хидроизолация на връзката между ТРО мембрана и метална колона – пергола, която ще служи като навес на открита тераса на заведение. Лентите EternaBond имат свойството да захващат едновременно добре две или повече различни повърхности/ материали, което ги прави много удобно и функционално средство за ремонти и осигуряване на хидроизолация между няколко елемента. Лентата няма армировка, може да се реже и увива около обекти с всякаква форма, което също допринася за многофункционалността й, като хидроизолационен материал.

 

Монтажът на RoofSeal PLUS става, като я поставите върху участъка за ремонт, след което постепенно отлепяте защитния филм, за да предотвратите замърсяване на лепенката преди полагане. За да залепне и да действа като хидроизолиращ елемент обаче върху лепенката трябва да се упражни натиск. Посредством натиска с ръка или с металния валяк на EternaBond вие активирате процеса на залепване. Лентите с технологията MicroSealant залепват към почти всяка избрана основа на молекулярно ниво, увеличавайки повърхностната площ в резултат на действието на залепване. За разлика от повечето традиционни свързващи елементи, мазилки, лепенки и лепила, самозалепващите ленти EternaBond с тази технология са устойчиви на околната среда. Те не съдържат разтворители, нито летливи органични съединения, безопасни са за употреба, не излъчват газове, поради което няма да компрометират качеството на въздуха в рамките на сградата или мястото, на което се прави ремонта.

 

RoofSeal PLUS е приложима за обработка на всякакви повърхности и е изключително решение при ремонтни и строителни дейности. Може да използва върху битумни мембрани с посипка и по-неравни повърхности, при поставяне на покривни прозорци, обработка на покривни детайли, стъкло, зидария, гипсокартон, дърво, плексиглас и др. Много е еластична, залепва върху себе си т.е. може да се реже и обвива около обекти с всякаква форма и релеф.